MeisterSinger Hasselt Edition

€1790

Met trots presenteren wij u de MeisterSinger Hasselt Edition. Hieronder vindt u alle informatie over dit exclusieve horloge. 

Schrijf je snel in om een van de 15 exemplaren te bemachtigen

Diegenen die zich hebben ingeschreven op de lijst, worden gecontacteerd voor de exclusieve voorstelling van dit horloge.

Dit exclusieve horloge zal worden geleverd tijdens een typisch Hasseltse avond in het bijzijn van het stadsbestuur. Na inschrijving ontvangt u van ons meer informatie.

PRE-ORDER NOW

Geen e-mail ontvangen? Vergeet dan zeker uw spam niet even na te kijken.

  MeisterSinger Hasselt Edition

  Franssen Juweliers liet door horlogemerk MeisterSinger een speciale Hasselt Edition maken. Wij zijn sinds 1962 diep geworteld in onze mooie stad, tijd dus om ons Hasselt te eren met een speciale editie van een MeisterSinger horloge. Met slechts 15 exemplaren wordt dit een echt collectors item.

  Door het glas achteraan de kast van het horloge kan je het automatic binnenwerk bewonderen. Voor deze Hasselt Edition werd iets speciaals toegevoegd. De skyline van Hasselt werd op het glas aangebracht. Voor het ontwerp van deze skyline deden we beroep op lokale kunstenaar en illustrator Pieter Kabergs. Willem-Alexander en Pieter leerden elkaar kennen in Amsterdam, waar de jonge kunstenaar een heel bijzonder project uitvoerde. Hij maakte een maand lang tekeningen in ruil voor een slaapplaats of een maaltijd. Willem-Alexander en Annelou namen hem in huis in ruil voor een mooie tekening van het pand waarin ze woonden in Amsterdam. Dat werk hangt nu prachtig in de living in hun appartement in Hasselt. Een mooi aandenken aan een fijne tijd in Amsterdam en het begin van een mooie vriendschap met tekenaar Pieter.

  Een eigen stijl

  Naast visionaire strips passeert bij deze jonge beeldenmaker menig genre tekening de revue, van kinderillustraties tot het vrouwelijk lichaam. ‘Ik kreeg van een leerkracht ooit te horen dat ik niet echt een eigen stijl had. Dat ik veel verschillende tekenstijlen aankon, zowel manueel met potlood, inkt, pen, … als digitaal en alles daar tussenin. Hij noemde dit een sterkte maar tegelijkertijd kan het een zwakte zijn aangezien klanten meestal een illustrator kiezen voor zijn eigen, unieke stijl. ‘Ik ben daardoor eigenlijk nog steeds op zoek naar mijn stijl’, vertelt Pieter. Hoewel de pols van de jonge tekenaar momenteel kaal is, weet hij het systeem en uiterlijk van een mooi horloge enorm te appreciëren. ‘Ik ben enorm trots deel te mogen uitmaken van de horlogewereld door als illustrator samen te kunnen werken met een zaak als Franssen Juweliers en een merk als MeisterSinger. Ik kan mij nog herinneren dat ik mijn horloge steeds aan mijn rechterpols droeg. Aangezien ik linkshandig ben, stoorde het mij bij het tekenen wanneer ik het aan mijn dominante arm droeg’, aldus de tekenaar.

  Grote droom

  ‘Ik denk dat het interessant kan zijn om als illustrator met mensen uit verschillende vakgebieden te kunnen samenzitten om tot sterke nieuwe ideeën of projecten te komen. En natuurlijk is er niets leuker dan je werk effectief op een product te zien staan, het MeisterSinger horloge is hier een goed voorbeeld van.’

  Technische Specificaties:

  MeisterSinger Hasselt Edition

  • Wijzerplaat: Sunburst Blue
  • Kast: 40mm diameter in edelstaal
  • Automatic movement met datumaanduiding
  • Gangreserve 38 uur
  • Saffierglas voor- en achterkant
  • Band in kalfsleder
  • Waterdicht 5ATM

  Start typing and press Enter to search

  Shopping Cart