franssen, contact, franssen juwelier, juwelen, franssen juwelier, Franssen collection

Franssen Collection

Diamanten zijn nog steeds ‘a girl’s best friend’. Op voorwaarde dat de schenker getuigt van verfijning, originaliteit en goede smaak. Of zich laat bijstaan door zijn vertrouwde juwelier. Omdat een diamant voor altijd is, nemen wij onze verantwoordelijkheid om u te adviseren bij een aankoop erg serieus. Ook na 20, 40, of zelfs 50 jaar, willen wij dat u nog steeds tevreden bent met het juweel dat u destijds bij Franssen hebt gekocht.

Onze Franssen Private Collection wordt ontworpen door ons en volledig met de hand gemaakt in eigen atelier. Dat maakt dat wij erg flexibel zijn en samen met de klant een juweel kunnen ontwerpen. Onze meester goudsmid combineert oude met nieuwe technieken zoals 3D printing. Zo kunnen wij komen tot een prachtig eindresultaat.

Smaragd

Koning onder de edelstenen

Smaragd is al eeuwen lang een van de meest gekende en gewilde edelstenen, en wordt dan ook beschouwd als de ‘koning der edelstenen’. Zelfs Cleopatra was betoverd van deze intens groene edelsteen. Zelfs duizenden jaren voor Christus was smaragd al bekend en werd de edelsteen gewonnen en gebruikt in sieraden en kunstvoorwerpen.

Emerald cut

Prismatische vorm

Smaragd wordt meestal geslepen in een achthoekig trappen-slijpvorm, de bekende smaragd-slijpvorm of emerald cut. De edelsteen wordt in deze slijpvorm geslepen omdat die verwijst naar de natuurlijke vorm waarin smaragd groeit in de aarde. Deze specifieke slijpvorm wordt meer en meer ook voor het slijpen van andere edelstenen gebruikt, onder andere voor diamant. Door de rechte lijnen in deze slijpvorm, geeft het de eeuwenoude, klassieke smaragd toch een moderne look.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart