dinh van

De jaren zestig waren jaren van revolutie op verschillende vlakken. De politiek, de muziek, de mode… De rol van de vrouw in de maatschappij veranderde compleet. Jean Dinh Van zag het en besloot zijn eigen merk te creëren. Wat Jean Dinh Van deed, was een duidelijke breuk met het verleden wanneer juwelen enkel gedragen werden door dames uit de elite tijdens chique soirées. Hij ontwierp juwelen voor de moderne, werkende vrouw. Een gedurfde zet voor een jonge ontwerper, maar een groot succes tot op vandaag. Het huis Dinh Van werd een van de toonaangevende juwelenmerken voor draagbare juwelen. 

Moderne luxe

Le cube diamant

Pure vormen, vierkant en rond. Daarmee speelt het design van de collectie Le Cube Diamant. De pure vorm van een cirkel stelt de spiritualiteit en de hemel voor, terwijl het vierkant duidt op de stabiliteit van de aarde.

Menottes

Deze collectie betekende een stijlbreuk in de wereld van de juwelen. Terwijl andere juweliers hun uiterste best deden om de sluiting van een collier te verbergen, maakte Dinh Van er het centrale thema van.

De naam “menottes” (letterlijk vertaald: handboeien), werd gekozen omdat de sluiting erg veilig is en nooit vanzelf open gaat. Daarnaast hebben de twee inhakende handboeien een toi-et-moi betekenis. De één kan niet zonder de ander.

dinh van, franssen, hasselt, juwelier

Mariage

Dinh Van ontwierp ook trouwringen. Deze vierkante ringen zijn weer een voorbeeld van het tijdloos design van Dinh Van. Ze zijn er voor koppels die liever een moderne eigenheid willen dan de klassieke trouwring.

Dinh Van Menottes sur cordon wit goud armband

€ 830,-

Dinh Van Le Cube Diamant Collier

€1.450,-

Dinh Van Menottes Wit Goud Armband

€ 2.200,-

Dinh Van Le Cube Diamant Toi et Moi ring

€1.200,-

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart