Hoe plan je een aanzoek?

Ik had al heel veel verlovingsringen verkocht aan anderen voor ik er zelf een nodig had. Da’s toch een aparte situatie? We wonen al enkele jaren samen en zijn een onafscheidelijk koppel geworden. Ik hoef het jullie niet uit te leggen: het was tijd om Annelou ten huwelijk te vragen. Maar wat is het juiste moment? En misschien nog belangrijker…. De juiste ring?
Hier lees je mijn verhaal.

De eerste stap is natuurlijk de intentie om te trouwen met je vriendin.

Die was er al langer, maar de stap zetten om er werk van te maken kan soms wat op zich laten wachten.

Timing: Wanneer moet je een ring bestellen om op tijd te zijn voor het aanzoek. Dat hangt ervan af. Wij hebben een ruime collectie aan verlovingsringen in onze winkel. Toch kan het zijn dat je liever een op maat gemaakte ring hebt. Dat is onze specialiteit en daar houden we ook van. Houd er dan rekening mee dat onze ringen stuk voor stuk met de hand gemaakt worden in ons eigen atelier hier in België. Denk er dus aan: van het begin tot het einde duurt het 4 tot 6 weken om een ring af te werken.

Budget: Een gevoelig onderwerp waarbij je vooral moet doen waar je je zelf goed bij voelt. Laat je niet gek maken door vuistregels die je vindt op het internet. (General Rule: You should spend at least 2 months salary on the engagement ring.) En laat je ook niet misleiden door online veilingen of andere oplichters. Wanneer iets te goed is om waar te zijn, klopt er meestal iets niet.

Inspiratie: Veel jonge vrouwen halen hun inspiratie op pinterest. Dat kan heel nuttig zijn, maar vaak wordt er extreem gebruik gemaakt van fotoshop. Wij leggen je in de winkel uit wat echt is en wat niet. Een stukje geslepen glas kan er op foto uitzien als een diamant, maar in het echt is het verschil enorm!

Mijn traject: Halverwege 2020 begon voor mij de zoektocht naar de ideale diamant. Ik wilde voor Annelou een topkwaliteit in een mooie grootte, maar ook weer niet te groot. Op dat vlak moet je je toekomstige kennen en in mijn geval wist ik dat het niet gaat om bigger is better. Kwaliteit boven kwantiteit. Het werd een mooie briljant van 1.25ct in de allerbeste kleur (D) en met minimale insluitsels in de steen (Vs1). Ik was 100% zeker dat de steen goed zat. Tip: Laat je niet gek maken en kies met je hart. Wij helpen je om de 4c’s van diamant met gezond verstand te interpreteren.

Maar toen kwam het…. Wat voor een model van ring is gepast voor de vrouw van de juwelier?

De kleur van het goud: Annelou draagt veel geelgouden juwelen, maar toch wist ik dat het voor de verlovingsring liever wit goud moest zijn. Het is trouwens helemaal mooi om die verschillende kleuren te combineren.

Klassieke solitaire of liever iets speciaals? De filosofie achter onze collectie verlovingsringen is “Tijdloos en elegant” waarbij we ook in nieuwe ontwerpen niet proberen om het warm water opnieuw uit te vinden.

Je wil immers niet dat je verlovingsring over enkele jaren uit de mode is. Daarom ontwerpen mijn vader en ik vooral hedendaagse interpretaties van tijdloze klassiekers. Klinkt als een jingle van radio 2, maar het is wel zo. Ook voor Annelou was dat wat ik wilde bereiken. Daarom heb ik een nieuwe versie van de klassieke trilogie ring ontworpen. Zo is de Annelou ring ontstaan.

Twijfel! Wat als ze dit nu net niet mooi vindt? Onvermijdelijk twijfel je wel een beetje, maar da’s ook het mooie ervan. Uiteindelijk gaat het erom dat jij haar het beste kent. Dus jij maakt een keuze van wat bij haar past. En dat is altijd geslaagd!

Het Magic Moment
We gingen op vakantie naar Italië, kan je een mooier moment vinden? Aan het Comomeer wilde ik die belangrijke vraag stellen. Ik was nerveus en kon niet langer wachten. Dus was het in de hotelkamer zelf dat ik op een knie ging en vroeg: “Wil je met mij trouwen?”. The rest is history! De Annelou ring viel helemaal in de smaak.

Variaties: de Leonie ring
Onze goede vriend, Alexander, kwam naar ons met de vraag om een mooie verlovingsring te ontwerpen voor zijn Leonie. ‘Ik vind de ring van Annelou super mooi, maar ik zou graag iets met een blauwe steen hebben omdat Leonie zo mooie blauwe ogen heeft.’ Zo werd de Leonie ring geboren door twee peervormige blauwe saffiertjes te gebruiken. Een super geslaagde variatie. Heb je zelf ook een idee? Breng het mee en we gaan er samen mee aan de slag.

Willem-Alexander

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart