Dinh Van, modern sinds 1965

Nieuw bij Franssen

Dinh Van, modern sinds 1965

De jaren zestig waren jaren van revolutie op verschillende vlakken. De politiek, de muziek, de mode… De rol van de vrouw in de maatschappij veranderde compleet. Jean Dinh Van zag de revoluties in de maatschappij en besloot zijn eigen merk te creëren. Designer juwelen voor de moderne vrouw. Voor dagelijks gebruik met andere woorden. Een gedurfde zet voor een jonge ontwerper, maar een groot succes tot in 2019. Het huis Dinh Van werd een van de toonaangevende juwelenmerken voor draagbare juwelen. Wat Jean Dinh Van deed, was een duidelijke breuk met het verleden wanneer juwelen enkel gedragen werden door dames uit de elite tijdens chique soirées.

Liefdevolle handboeien

Menottes

Deze collectie betekende een stijlbreuk in de wereld van de juwelen. Terwijl andere juweliers hun uiterste best deden om de sluiting van een collier te verbergen, maakte Dinh Van er het centrale thema van. De naam “menottes” (letterlijk vertaald: handboeien), werd gekozen omdat de sluiting erg veilig is en nooit vanzelf open gaat. Daarnaast hebben de twee inhakende handboeien een toi-et-moi betekenis. De een kan niet zonder de ander.

Moderne luxe

Le Cube Diamant

Pure vormen, vierkant en rond. Daarmee speelt het design van de collectie Le Cube Diamant. De pure vorm van een cirkel stelt de spiritualiteit en de hemel voor, terwijl het vierkant duidt op de stabiliteit van de aarde.

Ontdek meer

Soirée dinh van

Franssen Juweliers stelt het Parijse merk Dinh Van voor tijdens een exclusieve Soirée Dinh Van op donderdag 14 november. Ontdek deze collectie tijdens een gezellige cocktail.

dinh van, franssen juwelier, cube diamant

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart