Breitling Superocean

Breitling superocean

BREITLING SUPEROCEAN - The ultimate sea watch

Breitling Superocean

Breitling Superocean horloge

Recht door zee en een beetje fun

In de jaren zestig maakte Breitling al indruk met de SuperOcean Slow Motion. In die tijd was diepzeeduiken een nieuw rage. Natuurlijk is timing essentieel bij het duiken en vooral dan het aantal minuten zijn belangrijk, niet per se elke seconde. Voor dit iconische horloge elimineerde Breitling elke onnodige informatie op de wijzerplaat. Een datumaanduiding vinden we dus niet terug op deze modellen. Daarnaast werd een wijzerplaatring met hoog contrast toegevoegd waarop de cruciale minutenaanduiding werd aangebracht. De subtiele indexen werden vervangen door grote lichtgevende streepcijfers.

De belangrijkste stap was echter het laten vallen van de secondenwijzer. Duikers hebben deze namelijk niet nodig. In plaats daarvan introduceerde Breitling de revolutionaire minutenchronograaf. Deze werd “Slow Motion” genoemd. Het duurt een uur voor deze wijzer de wijzerplaat rond is.

so3
Breitling superocean

Als ultieme opvolger voor de SuperOcean Slow Motion introduceert Breitling nu de nieuwe SuperOcean. Om toch tegemoet te komen aan de vragen van de moderne klant, werd de secondenwijzer wel toegevoegd, maar de designkenmerken van de originele SuperOcean werden verder uitgewerkt.

Breitling-CEO Georges Kern zei over dit horloge het volgende: “De meeste duikhorloges zien er min of meer hetzelfde uit, maar de Slow Motion viel altijd al op. We zijn zo verheugd dat we de nieuwe Superocean, een moderne versie van deze klassieker, kunnen introduceren.”

surf1
surf3

Het beste van alles is dat dit niet langer strikt een duikhorloge is – surf ermee, zwem ermee, ga ermee naar de strandbar en draag het dan tijdens het avondeten. De Superocean balanceert perfect de nostalgie van zijn erfgoed met een frisse nieuwe look. Ontdek de hele collectie in onze winkel en surf mee op de golven van hedendaags tijdloos Breitling vakmanschap.

surf2
surf4

De Superocean valt op met de keramiek ingelegde ring en felgekleurde wijzerplaten. Brede wijzers en indexen in lichtgevende Super-LumiNova® zorgen voor een gemakkelijke leesbaarheid onder water. Het horloge is waterdicht tot 300 m. en schok-, zand- en zoutwaterbestendig. De bronzen versie maakt gebruik van een speciale legering die uitstekend bestand is tegen corrosie, maar toch na verloop van tijd een subtiele patina zal ontwikkelen die het horloge nog unieker maakt. De twee riemopties (rubberen en metalen armband) hebben een vouwsluiting die micro-aanpassingen tot 15 mm mogelijk maakt voor gemakkelijk dragen over rashies en wetsuits. De krasvaste keramisch ingelegde bezel zal nooit slijten of vervagen. Voor de veiligheid is de ring op de meeste maten eenrichtingsverkeer en bidirectioneel met een gepatenteerd slot op de 46 mm.

so2

Bekijk onze collectie op de webshop

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart