MeisterSinger Limburg

LIMITED EDITION – 50 STUKS

€ 2.850

Kom langs in onze winkel om het horloge te passen, of pré-order het direct op onze webshop!

© Maarten Honinx

Eenwijzerhorloges zijn niet nieuw, in tegendeel. Kerktorens, stadhuizen en andere klokken hadden tot in de 18de eeuw altijd maar één wijzer. Die manier van tijdsaanduiding is heel eenvoudig en kwam rechtstreeks van de zonnewijzer die al eeuwen bestond. Pas door de industriële revolutie werd het noodzakelijk om in kortere tijdspannen te gaan denken. MeisterSinger gaat terug naar de oorsprong van horloges. Bovendien is het horloge heel intuïtief af te lezen. De uurwijzer wijst met zijn fijne punt naar het fijne moment. Elk streepje is vijf minuten. Kinderspel als je het eenmaal doorhebt.

Collector’s item

Dit collector’s item wordt gemaakt in een oplage van 50 stuks. De 43mm kast is gemaakt in brons en heeft een glazen deksel achteraan waardoor je het Zwitserse automatic binnenwerk heel mooi kan zien.

Daar staat dan ook te lezen: “Waar in’t bronsgroen eikenhout” de eerste zin van het Limburgs volkslied.

Limburg op zijn best

Limburg is de enige provincie met een eigen volkslied:

‘Limburg mijn Vaderland’ werd in 1909 geschreven door Gerard Krekelberg (1864-1937). Voor de muziekcompositie tekende Henri Tijssen, dirigent vanhet Koninklijk Roermonds Mannenkoor. Het lied wordt zowel in Belgisch als in Nederlands Limburg als het volkslied beschouwd.

Waar in ‘t bronsgroen eikenhout, ‘t nachtegaaltje zingt; Over ‘t malse korenveld, ‘t lied des leeuweriks klinkt. Waar de hoorn des herders schalt, langs der beekjes boord. Daar is mijn vaderland, Limburgs dierbaar oord!

Wij Limburgers zijn trots op onze streek. Onze natuur, geschiedenis, fruit, jenever, een goed stuk vlaai… Maar bovenal zijn het de mensen die Limburg Limburg maken. Want hier nemen we nog de tijd voor een “dzjat kàffe”. Bij ons in Limburg is het gezellig thuiskomen.

Om ons Limburg te eren hebben wij daarom samen met het horlogemerk MeisterSinger een horloge ontwikkeld met bijzondere materialen en een uniek design.

“Ik was geïnspireerd door het Limburgs volkslied voor het ontwerp” Vertelt Willem-Alexander Franssen. “Waar in’t bronsgroen eikenhout” Het horloge moest een bronzen kast hebben en een groene wijzerplaat. Limburg is een groene streek. En bovendien vind je bij ons heel warme mensen. Dat wordt weerspiegeld door de warme gloed van het brons. Het brons krijgt na verloop van tijd een mooie ‘patine’, symbool voor de ervaringen die je als drager meemaakt met het horloge aan de pols. De mooie momenten blijven er als het ware aan vasthangen.

In plaats van altijd maar te haasten, neem de tijd om te genieten.

© Victor Dumont
© Maarten Honinx

Teruggeven aan de Limburgers

Wij als familie Franssen zijn dankbaar voor de afgelopen 61 jaar in Hasselt. Daarom willen we met dit horloge een positieve impact hebben en schenken we 10% van de verkoop aan lokale, Limburgse goede doelen. Dat doen we via de organisatie ronde tafel.

Franssen Juweliers

© Maarten Honinx

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart